El Retractilat

¿Què és el retractilat?

En el procés de l'envasament al buit existeixen diversos passos. Un d'ells és l'acabat de l'envasament al buit amb el retractilat. Aquest procediment és útil i recomanable per a la majoria de productes que es comercialitzen en el mercat. Els aliments més típics que podem veure en un lineal de supermercat, amb el acabo d'envasament al buit retractilat, és el formatge o la carn fresca.

Gràcies aquest procés de retractilat li podem destacar 3 avantatges importants:

  1. L'aliment es presenta sense gens de plàstic al voltant d'aquest, així s'evita la impressió de mal envasat, quedant un embalatge perfecte i molt atractiu per al consumidor.
  2. Els sucs dels productes, així com les restes de sang de la carn ja no queden al voltant de la peça envasada. La presentació és neta i impecable amb l'acabat del retractilat.
  3. La funció de retractilat l'ajuda a compactar una mica més l'aliment envasat. La bossa es pot contreure fins a un 30%, quedant més uniforme. La impressió en un lineal és més impactant.
ZERMAT-VARIOS (1)

Avantatges que ens aporta el retractilat

 

  1. Major compactació del producte.
  2. Millor presentació del producte.
  3. Envasat amb major ajust.
  4. Disminució de les pèrdues de buit per burxada.
  5. Millora de la qualitat del producte envasat.
  6. Compatible amb altres processos d'envasament al buit

En què consisteix el procés de retractilat

Ara que ja sap el valor que li aporta el procés de retractilat, com a complement a l'envasament al buit dels seus productes, conegui com s'aplica aquest procés de manera tècnica. Per a l'envasament en aquest format s'han d'emprar bosses de buit de material retràctil. Una vegada el producte ja està envasat al buit, se sotmet durant 2-4 segons a una immersió en aigua a 80º-90º, d'aquesta manera tot el sobrant de la bossa es contreu i el paquet queda amb una aparença de "segona pell", sense sobrants de plàstic al voltant del producte.

 

Quina màquina puc incloure a la meva empresa per al procés de retractilat?

A Zermat, a més d'una molt completa gamma d'envasadores, apostem per oferir una àmplia varietat de maquinària per a complementar un procés de producció d'envasament al buit de manera completa.

Existeixen dues opcions a triar per a la seva empresa, maquinària per al retractilat manual o automàtica.

Una excel·lent proposta és el tanc retràctil automàtic TR10.

tr-10-zermat-retractil
Zermat, model TR10

Aquest tanc retràctil és una màquina de gran capacitat, en la qual la fotocèl·lula en l'entrada del túnel detecta el producte per a iniciar el cicle automàticament. És una opció molt demandada per a empreses que necessiten confeccionar línies d'alta producció.

En aquest vídeo li mostrem aquest tanc retràctil en funcionament :

¿Vol saber-ne més?

Un altre tanc retràctil d'unes característiques immillorables és el TR8, també automàtic.

Les característiques mes destacades d'aquesta màquina són:

  • Sistema de treball automàtic.
  • Funcionament independent.
  • Entrada automàtica d'aigua amb detector de nivell.
  • Temperatura de l'aigua i temps d'immersió programables.
  • Panell de control amb 20 programes editables.
  • Altura de treball regulable.
  • Tanc retràctil sincronitzable amb la majoria de línies d'envasament.
TR8A
Zermat, model TR8

En aquest vídeo li mostrem una comparativa amb imatges entre el TR8 i el TR10 . Sens dubte, dos de les millors eines que pot incloure en el seu procés d'envasament al buit per a aconseguir uns acabats de presentació impecables.

Una proposta d'una línia d'alta producció que inclogui les funcions d'envasament + retractilat + assecat seria la següent :

En aquest cas la maquinària que forma aquesta línia de producció amb funció de retractilat inclosa són : l'envasadora Zermat CV1000PRO, el tanc retràctil TR10 i l'assecador DR1 .

Zermat, línia de producció exemple de models més venuts

Contacti amb un assessor especialitzat en envasadores al buit perquè l'informi de la millor opció per al seu negoci.

Zermat, el envasado al vacío para los profesionales más exigentes

Comparte este contenido

Rebi més noticies com aquesta

Més notícies (Bloc)
Enviando