Injecció de Gas

Tècnica per allargar la vida útil i protegir millor el vostre producte.

Per què s’utilitza la injecció de gas?

Una vegada completat el procés al buit, la bossa està llesta per al segellat. Abans d'això es pot injectar gas. Aquesta tècnica es denomina MAP (envasat amb atmosfera protegida). Aquest procés es realitza sobretot per a augmentar la vida útil del producte, aportar major protecció i prevenir que el producte perdi el seu color. Normalment s'utilitza una mescla de Nitrogen (N2) i Diòxid de Carboni (CO2). També pot afegir-se Oxigen (O2) a aquesta combinació. Últimament ha augmentat l'ús del gas Argó (Ar), ja que conté les mateixes propietats que el Nitrogen (N2).

Aplicacions

Alguns exemples de productes en els quals és útil la injecció de gas són: enciam tallat, fulles d'amanida, carn picada, filets, peix cuit, productes precuinats, patates i productes llestos per a usar. La mescla de gas apropiada depèn del producte. El seu distribuïdor de gas pot oferir-li millor informació quant a la composició òptima. Té a la seva disposició una bomba especial per a Oxigen (O2) per a mescles de gas de més d'un 20% d'Oxigen (O2)

zermat-envasao-gas-inyeccion

Específicaciones per tipus de producte

Productes càrnics i embutits

La carn crua a causa del gran contingut en humitat i a l'alt contingut de nutrients és molt sensible a la descomposició pel desenvolupament de bacteris.  El gas de major rellevància com a gas protector és el CO2. Est pot reduïr de manera considerable el creixement d'aquests micro organismes. Les carns vermelles com a tals corren el perill de perdre el seu color per l'oxidació i tornar-se grisa amb un aspecte lleugerament desagradable. Això es pot solucionar afegint un elevat contingut d'oxigen en envasos amb atmòsfera protegida. Una altra opció seria afegir una petita dosi de monòxid de carboni.

gas injection for meat

Peixos

Els peixos i fruits de mar són productes especialment delicats. Des que es capturen comença el perill de descomposició afectant la seva qualitat. El més important per a la conservació és refrigerar-ho prop dels 0° . Atmosferes de CO2 poden frenar aquest creixement bacterià. Consulti depèn del tipus de peix amb el qual treballa quina seria la millor combinació per a garantir la seva òptima conservació.

inyección de gas en pescado

Formatges i Lactis

El formatge es descompon ràpidament a causa del creixement micro biològic. És una descomposició proteica anormal, que danya l'escorça del formatge i genera una olor desagradable. El gas principal que s'utilitza en l'envasament en atmosfera modificada per a prolongar la frescor del formatge dur és el diòxid de carboni, mentre que per als formatges suaus, la proporció sol ser del 20 al 40 per cent. L'envasament en atmosfera modificada és particularment bo per als formatges gratinats o en rodanxes, ja que permet conservar un espai entorn del formatge quan aquest es troba envasat. Consulti sempre sobre el seu tipus de producte quina és la proporció adequada per a aconseguir els resultats desitjats.

inyeccion de gas en quesos

Fruites i Verdures

Gràcies a les atmosferes modificades en els productes frescos es poden oferir els productes sense que perdin les seves propietats. L'efecte serà com el d'acabats de collir. El film que els embolica no pot ser completament hermètic

inyeccion de gas frutas y verduras

Efectes dels diferents gasos

El nitrogen (N2) elimina les partícules de la humitat.

L'argó (Ar), igual que el nitrogen, elimina les partícules de la humitat

El diòxid de carboni (CO2) para els bacteris i el creixement de floridura.

L’oxigen (O2) manté el color vermell o rosat de la carn.

Funcionament

Connecteu l’ampolla o bombona de gas homologada a la boca de connexió situada a la part posterior de l’envasadora.

Obriu l’ampolla de gas i ajusteu la pressió de sortida mitjançant el regulador-indicador.

Ajusteu el temps d’entrada de gas o el percentatge de compensació amb el buit a la cambra.

Després del procés al buit, la màquina injectarà el gas.

La bossa o safata queda envasada al buit amb la injecció de gas programada en el seu interior. El producte a envasar no s’aixafa mai.

Avantatges de la injecció de gas

Ajuda a conservar alguns aliments específics, sobretot els que es poden endurir.

Evita que el producte a envasar s’esclafi; és ideal per a productes fràgils.

Prevé que la carn vermella s’enfosqueixi en segons quins usos (termosegellament).

Voleu més informació sobre els gasos disponibles?

Atmósfera Modificada

Oxigen (O2)

com és el principal causant de la descomposició en els aliments per culpa de l'oxidació i per afavorir la creació de micro organismes, s'exclou sovint dels envasos.

Diòxid de Carboni (CO2)

és un gas incolor. Adequat per a evitar l'oxidació i l'aparició de bacteris i floridura, per això s'utilitza per a prolongar la vida útil del producte. És adequat per a un tipus d'aliments ja que en dosis altes pot alterar el sabor

Nitrogen (N2)

és un gas inert. S'utilitza per a desplaçar l'aire, sobretot l'oxigen de l'interior dels envasos. Evitem l'oxidació i el creixement de bacteris. També pot ser usat com a gas de farciment ja que s'evapora de manera molt lenta.

Monòxid de Carboni (CO)

és un gas incolor. És similar a l'oxigen i és molt adequat per a la conservació del color vermell de la carn. S'usa en petites dosis. Algun països de la UE en tenen prohibit el seu ús per a atmosferes protegides d'aliments.

Més articles relacionats

Llegeixi més sobre termosegellament amb injecció de gas. Vegi també les opcions disponibles per aquesta pràctica

Consulti amb els nostres assessors per més detalls

Més informació
Enviando