Una vegada completat el procés al buit, la bossa està llesta per al segellat. Abans d’això es pot injectar gas.
Aquesta tècnica es denomina MAP O EAP (envasat amb atmosfera protegida). Aquest procés es realitza sobretot per a augmentar la vida útil del producte, aportar major protecció i prevenir que el producte perdi el seu color.
Normalment s’utilitza una mescla de Nitrogen (N2) i Diòxid de Carboni (CO2). També pot afegir-se Oxigen (O2) a aquesta combinació.
Últimament ha augmentat l’ús del gas Argó (Ar), ja que conté les mateixes propietats que el Nitrogen (N2).
En aquest article veurem en què tipus de productes és altament recomanable la injecció de gas. Consulti la informació sobre l’aliment a envasar amb injecció de gas.
La mescla de gas apropiada dependrà del producte amb el qual treballi en el seu negoci. Encara així veurà unes taules orientatives per a valorar de manera més tècnica la seva decisió.
Al final de l’article té informació sobre diferents fonts distribuïdores de gas. El seu distribuïdor de gas pot oferir-li millor informació quant a la composició òptima. Té a la seva disposició una bomba especial per a Oxigen (O2) per a mescles de gas de més d’un 20% d’Oxigen (O2)
La carn crua a causa del gran contingut en humitat i a l’alt contingut de nutrients és molt sensible a la descomposició pel desenvolupament de bacteris. L’oxidació dels greixos i el canvi de color en les carns vermelles és el principal problema.
Aquest pot reduir de manera considerable el creixement d’aquests micro organismes. Les carns vermelles corren el perill de perdre el seu color per l’oxidació i tornar-se grisa amb un aspecte lleugerament desagradable.
El gas de major rellevància com a gas protector és el CO2. També es necessitarà un ús de l’O2 per a prevenir la pèrdua del color vermell tan característic de la carn fresca.
El temps de conservació amb aquesta opció pot estendre la conservació fins a 5-8 dies o més.
Els peixos i fruits de mar són productes especialment delicats. Des que es capturen comença el perill de descomposició afectant la seva qualitat. l més important per a la conservació és refrigerar-ho prop dels 0° . Atmosferes de CO2 poden frenar aquest creixement bacterià. Consulti depèn del tipus de peix amb el qual treballa quina seria la millor combinació per a garantir la seva òptima conservació.
El formatge es descompon ràpidament a causa del creixement micro biològic. És una descomposició proteica anormal, que danya l’escorça del formatge i genera una olor desagradable. El gas principal que s’utilitza en l’envasament en atmosfera modificada per a prolongar la frescor del formatge dur és el diòxid de carboni, mentre que per als formatges suaus, la proporció sol ser del 20 al 40 per cent. L’envasament en atmosfera modificada és particularment bo per als formatges gratinats o en rodanxes, ja que permet conservar un espai entorn del formatge quan aquest es troba envasat. Consulti sempre sobre el seu tipus de producte quina és la proporció adequada per a aconseguir els resultats desitjats.
Gràcies a les atmosferes modificades en els productes frescos es poden oferir els productes sense que perdin les seves propietats. L’efecte serà com el d’acabats de collir. El film que els embolica no pot ser completament hermètic
Com és el principal causant de la descomposició en els aliments per culpa de l’oxidació i per afavorir la creació de micro organismes, s’exclou sovint dels envasos.
És un gas incolor. Adequat per a evitar l’oxidació i l’aparició de bacteris i floridura, per això s’utilitza per a prolongar la vida útil del producte. És adequat per a un tipus d’aliments ja que en dosis altes pot alterar el sabor.
És un gas inert. S’utilitza per a desplaçar l’aire, sobretot l’oxigen de l’interior dels envasos. Evitem l’oxidació i el creixement de bacteris. També pot ser usat com a gas de farciment ja que s’evapora de manera molt lenta.
És un gas incolor. És similar a l’oxigen i és molt adequat per a la conservació del color vermell de la carn. S’usa en petites dosis. S’usa en petites dosis. Algun països de la UE en tenen prohibit el seu ús per a atmosferes protegides d’aliments.
Un dels nostres assessors especialitzat es posarà en contacte amb vostè per a resoldre tot el que necessiti.
Li truquem? Si vol que un dels nostres assessors el contacti per donar-li informació més detallada. Deixi’ns el seu número de telèfon.