Tot sobre el llescat i l'envasament professional
Des de l'any 2000, el llescat d'aliments no para en el seu creixement. Actualment el consumidor és cada vegada més exigent amb la presentació i comoditat de consum dels aliments envasats. Això determina que fabricants i elaboradors hagin de servir el producte perfectament envasat i tallat.
Des de carns, embotits, formatges, fumats, elaborats, dolços... Zermat li ofereix solucions per a adaptar-se a cada tipus d'aliment.

Automatismes disponibles i disseny de projectes a mida


Solucions i automatismes estàndards desenvolupats
Sistemes 100% automàtics per al llescat
INVAC: Sistema 100 % automàtic, llescament amb paper separador o sense, control de pes, embossament i envasament al buit.
TRAYGIVER: Sistema automàtic per al llescament de productes i posicionament sobre safates termosegellables.
DISKGIVER: Dispensador automàtic de làmines de suport de llescats quadrades o circulars per sincronitzar amb un tallaembotits automàtic Graef.
INTERGIVER: Dispensador automàtic de suport o paper separador entre llesques.
Zermat és importador exclusiu per als mercats de parla hispana de Graef
Graef, des de 1921 fabricant talladores d'alta qualitat per als especialistes més exigents.
Àmplia gamma de models dissenyats i desenvolupats per a un tall de màxima precisió en cada aliment.
Fins i tot amb els productes més difícils Cortadoras Graef es converteix en la millor eina, sempre oferint la màxima seguretat i ergonomia per a l'usuari.
Rendiment, eficiència i durabilitat, els factors clau.
Necessita més informació sobre el llescat i envasat?
Aliments llescats i envasats al buit, en bossa o en safata?
Cada envàs té els seus avantatges i inconvenients, i segons cada aliment i format, serà més indicat emprar un tipus d'envasament o un altre. Hem de triar de manera intel·ligent. Llegeixi les nostres recomanacions.
Envasat en bossa:
Com a principals avantatges:
-Cost baix en l'envàs/consumible, només es precisa la bossa
- Menor espai d'emmagatzematge i reducció en costos de transport
-Alt lluentor de les rodanxes i presentació atractiva per al consumidor
-Productes com el pernil ibèric, l'envasament en bossa i alt buit, millora les seves propietats organolèptiques
-Una Envasadora al buit ofereix la posiblidad d'aportar injecció de gas a l'interior de la bossa si disposa de la instal·lació per a GAS (opcional)
Com incovenients:
-Manipulació; Costa més introduir rodanxes a la bossa que dipositar-les sobre una safata
-Aixafament de les rodanxes i major dificultat de manipulació per al consumidor
Com a conclusions:
El tipus d'envasament en bossa és recomanable per a la majoria de productes sencers, trossejats o llescats. Pernil, carns i embotits curats, formatges o peixos entre altres. Qualsevol aliment per a la seva venda, comercialització o exportació.

Vídeo exemple envasat en bossa
Envasat en safata:
Com a principals avantatges:
- L'atractiva presència dels aliments
- Comoditat en la manipulació i transport
-Facilitat per separar les rodanxes per al consumidor. Est pot obrir la safata i servir directe al plat o a la taula
-En alguns casos s'injecta gas a l'envàs, i es pot millorar la presència de determinats aliments (tals com carns vermelles) reduint la pèrdua de color en el producte que l'efecte del buit pot produïr.
Com incovenients:
En aquesta presentació intervenen els costos de la safata, el film superior i el gas a injectar
-Efectes mediambientals negatius, l'envasament amb termosegellament genera major quantitat de residus
Com a conclusions:
Aquest tipus d'envàs és recomanable per a formats de grans quantitats o llescats amb alt valor afegit. Actualment a causa de la gran demanda d'aquest format d'envasament d'aliments en el mercat, els costos per a envasar en aquest format són molt competitius
