Envasado al vacío en atmósfera modificada

 Què és l'envasat al buit en atmosfera modificada, i per a què serveix ?

Quan parlem d'envasat al buit en atmosfera modificada, ens referim a un procés que es realitza, sobretot, per a augmentar la vida útil d'un aliment o producte, i alhora, per a aportar la major protecció en la seva conservació. El canvi de color per oxidació és molt comú en les carns per exemple, i a través d'aquest procés d'envasat al buit en atmosfera modificada, s'aconsegueix frenar aquesta qüestió.

Aquest procés també pot ser conegut per altres denominacions, com poden ser: EAP, les sigles d'Envasament amb Atmosfera Protectora, o MAP , les seves sigles en anglès de *odified Atmosphere Packaging. Com expliquem al principi, en aquest procés del que es tracta és de modificar l'atmosfera que envolta al producte per a protegir-lo, és a dir, de l'aire al seu voltant. En els aliments que s'usa més aquesta tècnica és en peixos i en carns , en formatges i lactis i en fruites i verdures. També podem veure que en aliments i plats precuinats s'usa per al seu envasament, no solament per a conservar el producte en si, sinó per a donar-li consistència al producte envasat i evitar el seu aixafament, sempre recomanable per a aliments fràgils.

 

Les mescles de gasos més usades en l'envasat al buit en atmosfera modificada

 

Les mescles de gasos més utilitzades per a l'envasat al buit en atmosfera modificada, que són específiques per a reduir la deterioració de l'aliment són:

  • l'oxigeno (O2),
  • el nitrgen (N2) ,
  • el diòxido de carboni (CO2),
  • i l'argó (Ar)

El com ajuden aquests gasos a la conservació del producte en l'envasat al buit en atmosfera modificada no és un misteri. Sabem que el nitrogen i l'argó ajuden per igual a eliminar les partícules de la humitat, es té constància que el diòxid de carboni frenen els bacteris i evita el creixement de la floridura, i l'oxigen és un gas que manté el color vermell de la carn, per a oferir un aspecte d'acabada de tallar.

 

L'envasat al buit en atmosfera modificada també ajuda en les carns crues a frenar la seva ràpida descomposició, ja que al ser un aliment amb un alt contingut en humitat és molt sensible al desenvolupament de bacteris i microorganismes.

A Zermat sempre recomanem parlar directament amb el proveïdor de gas per a saber com és la mescla de gasos idònia per a l'envasat al buit en atmosfera modificada del seu producte. En cas de requerir suport o subministrament de gas, a Zermat l'informarem de proveïdors especialitzats que l'assessoraran amb total garantia. No dubti a sol·licitar aquesta informació.

 

Envasadora recomenada per l'envasat al buit en atmosfera modificada

 

Si està interessat en aquesta opció d'envasat al buit en atmosfera modificada, primer ha de valorar si envasarà en bossa o en safata. En el cas que envasi en bossa una màquina de buit molt recomanable, no solament per les seves prestacions d'alta gamma sinó també pel seu excel·lent preu, és la Bluesvac 42+ amb l'opció d'injecció de gas.

bluesvac42-4
Zermat Bluesvac 42+

zermat-envasao-gas-inyeccion-enciam
Envasat al buit MAP

En el cas que vulgui envasar en safata, llavors necessita optar per una termosegelladora, i un model molt competitiu i de mesura estàndard per a adaptar-se en qualsevol espai és la termosegelladora Zermat *TBG+. Una termosegelladora per a safates de grandàries superiors i amb motlle per a 1 o 2 cavitats.

ZERMAT-TERMOSELLADORA-TBG PLUS 900x900
Zermat TBG+
zermat-envasado y loncheado-jamon dulce
Termosegelladora en safata amb injecció de gas

Sigui com sigui la seva necessitat el nostre assessor expert en envasat al buit li recomanarà la solució en la qual la seva empresa pot invertir per a aconseguir els resultats que espera.

A Zermat Shop pot veure de manera ràpida i còmoda totes les opcions de consumibles que posem a la seva disposició per a obtenir un excel·lent rendiment de la seva envasadora al buit industrial .

Zermat, l'envasat al buit per als professionals més exigents.

Vull més informació sobre l'envasat al buit en atmosfera modificada

Zermat TB2
Zermat TB5
zermat-termoselladora-TB4-900x900
Zermat TB4

Les termosegelladores Zermat TBG i TBG+ tenen l'opció d'injecció de gas a la safata. La termosegelladora TB3 realitza la funció d'escombratge de gas i les termosegelladores TB2, TB5 i TB4 tenen les opcions de buit amb injecció de gas/skin ( en safata o en cartó pla) .

Aquí li mostem uns vídeos amb exemples de termosegellat:

¿Vol saber-ne més?

Per a obtenir més d'informació sobre el termosegellat, del procés de termosegellat i del termosegellat amb l'opció d'injecció de gas li recomanem consultar aquestes altres pàgines de la nostra web. Trobi aquí tot el que necessita per a valorar la millor opció per al seu projecte.

I si té dubtes el nostre assessor especialitzat en el buit l'informarà. Contacti avui mateix per a conèixer la millor per a envasar al buit en atmosfera modificada.

Zermat, el envasado al vacío para los profesionales más exigentes 

Comparte este contenido

Rebi més noticies com aquesta

Més notícies (Bloc)
Enviando